Cele mai frecvente riscuri care pot aparea atunci cand apelezi la serviciile rent a car

Toti avem cate un motiv bine intemeiat pentru a nu dori sa utilizam mijloacele de transport in comun, fie pentru ca au un orar care nu este respectat intotdeauna, fie conditiile nu sunt atat de comode desi am platit calatoria. Pentru o vacanta sau o intalnire de afaceri intr-un alt oras este intotdeauna ideal sa calatoresti cu masina dar, cum nu toata lumea are privilegiul de a detine o masina personala, cea mai buna modalitate este sa inchiriezi una.

Serviciile rent a car fara garantie se materializeaza in urma incheierii unui contract intre proprietar si firma, asa cum se intampla in cazul oricarui bun. Acest lucru este necesar pentru a avea garantia ca schimbul are loc in cele mai bune conditii.

La ce sa fii atent atunci cand semnezi un contract cu o firma de rent a car?

Contractul de prestari servicii este necesar pentru a avea garantia ca proprietarul este serios si acelasi lucru este valabil si pentru clientul care a apelat la aceste servicii. In momentul in care se semneaza contractul de inchiriere trebuie sa te asiguri ca masina indeplineste toate conditiile optime de utilizare. Astfel, pentru a nu te expune unor riscuri nedorite, este esential sa cunosti toate situatiile mai putin placute cu care te poti confrunta si astfel sa le poti evita.

Inainte de semnarea contractului pus la dispozitie de firma rent a car este important sa verifici originalitatea actelor masinii. In acest mod vei evita sa fii oprit in trafic si sa nu ai asupra ta acte conforme cu legislatia in vigoare. Un alt aspect la fel de important este inspectia tehnica periodica a masinii, care trebuie sa fie la zi. Aceasta este modalitatea prin care te poti asigura ca masina se prezinta in conditii bune si poate sa ruleze in siguranta pe sosele.

Recurgeti la o verificare detaliata a documentelor care insotesc autovehiculul pentru a evita riscul de a fi invinovatiti pentru dupa o utilizare cu probleme ce au fost prezente inca de dinainte de a semna contractul, Chiar daca este vorba despre o masina inchiriata, este recomandat sa fiti precaut. Nu se stie niciodata ce ne-a rezervat viata si fiti mereu pregatit si pentru un eventual accident. Daca accidental s-a produs din vina dumneavoastra atunci va trebui sa suportati prejudiciile cauzate firmei de inchiriere.

Aspecte care necesita atentie atunci cand accepti o oferta

Chiar si atunci cand vine vorba despre combustibil este bine sa fii precaut intrucat au fost multe situatii in care firma garanta ca masina are plinul facut dar in momentul in care au fost facuti cativa kilometric masina a oprit.

De asemenea, asigurati-va ca pentru pretul platit primiti o masina buna iar costul de inchiriere nu este unul prea piperat. Cu siguranta, daca costurile unei anumite firme de rent a car sunt mai mari decat te-ai fi asteptat atunci exista multe altele care pot sa faca o oferta mai buna. Tocmai de aceea este important sa nu te avanti sa semnezi contractul cu prima firma de rent a car gasita pe internet. Analizeaza bine ofertele si alege numai dupa ce te-ai documentat bine cu privire la informatiile.

Open chat
Powered by